Domaine des Tourelles

Mellemøstlig velsmag siden 1868

Domaine des Tourelles er Libanons ældste kommercielle vinhus. Det blev stiftet af franskmanden François-Eugène Brun i 1868. I år 2000 blev vingården købt af to libanesiske familier: Issa og Issa-el-Khoury, som i dag driver stedet i den frodige Bekaa-dal, hjertet af Libanons vinindustri. Ud over at lave vin har Domaine des Tourelles over årene udviklet en betydelig spiritusproduktion og fremstiller bl.a. arak, gin og et mindre udvalg af likører.

Domaine des Tourelles er internationalt kendt som en af Libanons bedste drikkevareproducenter og er fremhævet i adskillige hæderkronede medier som fx Decanter Magazine, The Daily Telegraph og The Financial Times.

 

 

 

Arak Brun

Arak Brun

Domaine des Tourelles producerer bl.a. Arak Brun - en uomgængelig perle blandt de mange arakprodukter, der produceres i Libanon i dag.

Arak er destilleret med anisfrø. Mens druebasen giver arak sin karakteristiske frugtighed, tilfører anisfrøene en kraftig, krydret smag. Efter destillation lagres arak på traditionelle arabiske lerkrukker. Dette er med til at blødgøre alkohollen og sikre en rundere karakter til det færdige produkt.

Normalt drikkes arak fortyndet med vand i forhold én del arak og to dele vand. Det fungerer vidunderligt til letkrydrede middelhavsretter, mezze og mellemøstlige serveringer.

Det er i øvrigt en spiritus som er nært beslægtet med både ouzo fra Grækenland, raki fra Tyrkiet og pastis fra Frankrig.

0,7l / 0,35l
53 % vol.

Lær mere om arak her.

 

Arak Brun 10 Years Old

I 2023 lancerede Domaine des Tourelles denne specialudgave af deres klassiske Arak Brun, som de har produceret siden starten af 1900-tallet. Arak Brun 10 Years Old har som noget ganske eksklusivt lagret hele 10 år på lerkrukker. Den klassiske udgave af Arak Brun "nøjes" med ét år.

De første alkoholder, der fordamper gennem lerkrukkerne (også kendt som "angels' share"), er de skarpe alkoholer, mens de bløde og subtile alkoholer fordamper som de sidste. Resultatet af denne lange langringstid er en arak, som er ualmindelig forfinet og blød, nærmest mineralsk i sin krydrede, frugtuge lethet. Viskositeten vil opleves som lavere end ved arak med kortere lagringstid.

 

GinBey

GinBey

I 2021 lancerede Domaine des Tourelles deres første gin: GinBey. Ginnen er fremstillet med et godt hollandsk hvededestillat, makedonske enebær og 14 øvrige, lokale råvarer herunder bl.a.:  koriander, angelikarod, lakridsrod, kassiabark, granatæblekerner, rosenblade, lindeblomster og forskellige citrusskaller.

Ginnen har en alkoholstyrke på 40 % og udtrykket holdes tørt og klassisk. Dog er smagen på ganske delikat vis afrundet, eftersom ginnen har ligget seks måneder på lerkrukker. Lagringen sikrer en blid smag og en rund, cremet mundfølelse, som får ginnen til at skille sig ud fra mængden.

Teknikken med lagring på lerkrukker er et greb, som normalt anvendes i arakproduktion.

0,7l
40 % vol.

Læs mere om tilblivelsen af GinBey her.

 

 

Oranjaline

Oranjaline er en triple sec, en klassisk appelsinlikør.

Hvorimod de fleste triple secs (så som fx den kendte Cointreau) er lavet på en alkoholbase, der stammer fra sukkerroer, er Domaine Des Tourelles' lavet på en base af egen druealkohol. Dette er med til at gøre aromaen ekstra fuldfrugtig og karakterfuld.

Ud over de obligatoriske appelsinskaller, som triple sec altid indeholder, er Oranjaline tilmed fremstillet med en række forskellige citrusfrugter af lokale libanesiske sorter. Derudover en lille blanding af hemmelige krydderier til destillationen.

0,5l
36 % vol.

 

 

 

GlenBey

GlenBey

GlenBey er et libanesisk-skotsk samarbejde. Det er en whisky, som er blevet til mellem Domaine des Tourelles og Whyte and Mackay, en legende indenfor skotske whisky blends.

Produktet er destilleret og lagret i Skotland, derefter sejlet til Libanon og de sidste 20% af produktionen (filtrering, klaring og anden smagsafgørende forarbejdning) er så foretaget af Domaine des Tourelles på deres destilleri inden det færdige produkt tappes på flaske.

GlenBey er et formfuldendt blend. Det har en tydelig, men stadig dæmpet, røgprofil, som holdes i skak af en mild sødmefuldhed og en bred, fyldig mundfølelse. En eminent introduktion til både blendet og røget whisky, efter som GlenBey både er kompleks, balanceret og let på samme tid.

0,7l
40 % vol.